När människan befinner sig i stress som är relaterat till arbete, relationer eller ekonomi och dessutom belastar kroppen med gifter såsom luftföroreningar, mediciner, besprutade grödor eller miljögifter, vilka de flesta gör dagligen, ökar drastiskt åtgången av energi och det blir obalans.

Långt innan sjukdomar märks eller diagnostiserats inom sjukvården, kan vi mäta störningar i kroppens flöde av energier. Dessa störningar framkallar en obalans. Enligt kinesisk hälsofilosofi orsakar den här obalansen nästan alla sjukdomstillstånd, fysikt och psykiskt. Om vi kan mäta ett sjukdomstillstånd redan innan individen känner till det, så kan vi också åtgärda det innan det hamnar hos sjukvården.

Vi förstärker det friska i kroppen istället för att senare bekämpa sjukdomssymptom.

En Qi-terapeut startar alltid med en hälsokonsultation för att reda ut vad orsaken är till problemen, ofta beror det på obalans i energisystemet. Med Qi-mätinstrumentet kan vi läsa av och lokalisera problemet. Sedan tillför vi energi med vårt behandlingsinstrument och om fördelar den energi som redan finns och aktiverar kroppens egna resurser för självläkning.

Under återförsäljare/terapeuter hittar du en Qi-Teraput nära dig.

Är du nyfiken och vill veta mer om Qi-terapi utbildningen, kontakta oss.

Med Qi-terapi kan vi helt smärtfritt med naturliga och biverkningsfria metoder påverka:
 • Fysisk utbrändhet och kronisk trötthet
 • Elöverkänslighet
 • Migrän och huvudvärk
 • Yrsel och öronsusningar (tinnitus)
 • Mag- och tarmbesvär
 • Rygg-, axel- och nackvärk
 • Psoriasis och eksem
 • Fibromyalgi
 • Underfunktion i blod och syrecirkulation
 • Blodtrycksförändringar
 • Menstruations- och övergångsbesvär
 • Astma och luftvägsproblem
 • Idrottsskador (muskel-, sen- och ledinflammationer, svullnader, tennisarm etc.)
Referenser

-INGEN TVEKAN OM ATT DET FUNGERAR MYCKET BRA

Lasse Pahlberg, terapeut, Nyköping

Jag har behandlat många sorters människor med olika besvär och krämpor. Jag upplever även att jag haft framgång  med vissa som är svåra att nå med andra behandlingsmetoder. Jag följer upp många av mina patienter och jag kan se att det har fungerat bra. Ryktet om metoden sprider sig, de som blivit hjälpta rekommenderar mig till andra. Jag gick  som patient hos Tom Hägg och jag lovade att om jag blev frisk så skulle jag själv gå utbildningen. Och så blev det!

Intervjuare: Karin Ljungman

-JAG ÄR INTE BARA BÄTTRE, JAG ÄR FRISK

Inga-Britt Sernler, 71 år, Nora

I många år har jag lidit av massor av olika besvär på grund av amalgam i mina tänder. Jag hade alla de symptom som  kunde tänkas höra till. Blev därför sjukpensionerad. Orkade ingenting, klarade ingenting. Jag måste planera mitt liv in i minsta detalj, hur jag skulle äta, att jag måste se till att sova tillräckligt mycket, allt för att jag skulle klara mig. Det påverkade också naturligtvis mitt sociala liv och samvaron med mina vänner.

Jag lät sanera mina tänder och blev mycket bättre men fortfarande var jag inte bra. I den vevan gick min dotter och fick behandlingar hos Tom Hägg på Existens Maximum Metodiken Kliniken. Min dotter tyckte att jag också skulle prova. Jag var lite tveksam eftersom läkarna en gång för länge sedan hade ställt diagnosen Epilepsi på mig. Men eftersom den ursprungliga diagnosen från en specialist var kramper och inte Epilepsi, så vågade jag testa.

Det kändes i hela kroppen att det var bra. Tom förklarade hur blockeringar i energibanorna som finns i kroppen löstes upp och jag märkte själv att det var sant. Jag tog en serie på 19 behandlingar. Och nu är jag alltså frisk, helt utan mediciner, som jag tagit sedan 9 års ålder. Jag behöver inte planera allt så noga längre. Jag har fått mitt liv tillbaka. Nu lever jag som om jag var 17 år, jag har så väldigt mycket att ta igen.

Intervjuare: Iris Kihlman, Må Bra

PÅ EN TIMME GICK MIGRÄNEN ÖVER

Lena Trobeck, lärare, 51 år, Örebro

Jag fick höra talas om Existens Maximum Metodiken via min skolsköterska. Vi hade ”kvinnokvällar” och då berättade hon om deras behandlingar. Dit ska jag söka för min migrän, tänkte jag direkt. Migränen var en plåga som jag dittills inte kunnat hitta  någon bot för, trots att jag genomgått alla möjliga undersökningar. Bland annat har jag legat inne flera veckor på en neurologisk klinik för utredning och behandling. Jag har också försökt akupunktur med nålar, massage och sjukgymnasbehandling.

Dagen då jag hade tid hos Tom Hägg började med en sprängande migrän. När jag kom dit talade jag inte om vad jag hade för  bekymmer, han fick diagnostisera mig bara. Jag ville se vad han kunde hitta. Han talade om för mig att jag hade problem med magen och att det i sin tur orsakade min huvudvärk.

När Tom satte sitt behandlingsinstrument på min nacke försvann min migrän och det har då aldrig hänt tidigare att ett migränanfall hävts så där hux flux. Jag brukar ha tredygnsmigrän och behöva ta kraftiga migränmediciner. Här kom jag hem efter en timme och var bra! Det var ett underverk!

Jag tog en serie behandlingar och det började gå längre och längre mellan migränanfallen. Från att tidigare ha haft svår  migrän varje vecka, hade jag nu huvudvärk varannan månad och mycket lättare; det gick över med vanliga huvudvärkstabletter.  Sedan kom min dotter hem från London, och eftersom hon också har migrän så fick hon ta min behandlingstid. Efter det blev det inte av att jag gick dit på ett tag. Jag tyckte inte att det behövdes, jag mådde ju så pass bra. Efter något år blev jag lite sämre igen och har nu påbörjat en ny behandlingsomgång.

Varför det fungerar har jag ingen aning om, men fungerar gör det.

Intervjuare: Iris Kihlman, Må Bra

JAG BLEV PIGGARE OCH FICK MINDRE VÄRK

Elsie Wallin, 61 år, Köping

Jag hade så förfärligt ont i kroppen, framför allt i händerna, nacken, axlarna och skulderbladen. Det diagnostiserades av sjukvården som Fibromyalgi. Det finns också en reumatisk faktor, sade läkarna. Jag fick starka mediciner och blev väldigt dålig i magen av dem. Fick förstoppning.

Jag mådde uruselt. Nej, så här vill jag inte ha det, tänkte jag. Så när några före detta arbetskamrater tipsade mig om  Existens Maximum Metodikens behandlingar tyckte jag att det kunde vara värt att pröva.

Tom Hägg diagnostiserade mig och fann bland annat besvär med cirkulationen och sade också att mage och tarm inte fungerade som de skulle. Vilket ju var alldeles sant. Jag tog 13 behandlingar. Först svarade kroppen enormt, jag blev mycket piggare. Vilket lyft! Sedan var jag något sämre kring jul och nyår, men inte så dålig som förut. Jag fortsatte med behandlingarna och tar även Arctic Fiskmjölstabletter. Gradvis märkte jag hur jag fick allt mindre värk. Det var också påtagligt hur jag fick mera lust och ork, hur jag blev  psykiskt starkare. Över sommaren gjorde jag ett uppehåll med behandlingarna och har mått bra hela tiden. Värmen och att det har varit så torrt hjälper säkert också till. Fantastiskt att man kan få vara så här frisk, har jag tänkt.

Nu börjar det kännas lite ont i handlederna igen, så det är dags för några ytterligare behandlingar. Jag går mycket hellre och tar en sån här behandling än jag går på mediciner. Behandlingarna har inga biverkningar!

Dessutom får man ett personligt bemötande på Existens Maximum Metodiken Kliniken, de bryr sig verkligen och ger sig tid med en. När man mår dåligt betyder det så mycket. Deras behandlingar borde vara subventionerade, precis som läkemedlen är, så att det blev lättare för såna som jag, som bara har pensionen att klara sig på, att få effektiv vård.

Intervjuare: Iris Kihlman, Må Bra

-REDAN EFTER FÖRSTA UTBILDNINGSHELGEN KUNDE JAG STÄLLA EN ENKEL DIAGNOS OCH GÖRA ENKLARE BEHANDLINGAR

Lena Li Liverholm, 44 år, Örebro, utbildade sig till qi-terapeut 1999

Jag kom i kontakt med moxaljusakupunktur för första gången på en hälsomässa våren -97. Existens Maximum Metodiken  hade då en monter där och ställde hälsodiagnoser på människor som var intresserade. Jag fick mina värden testade och Tom berättade för mig att min mage var i dåligt skick och det orsakade i sin tur min svåra migrän som jag lidit av i många år. Även min cirkulation var i eländigt skick. Jag blev förvånad över hur han kunde se detta, det stämde ju precis. Tom berättade sedan att detta kunde han hjälpa mig med. Tidigare har jag provat s k vanlig akupunktur, men effekten fanns bara kvar i kroppen någon månad och sedan var det nya behandlingar.

Kunde Tom hjälpa mig med den svåra migränen som jag haft, var detta en chans jag inte fick missa. Huvudvärken har varit en plåga för mig sedan jag var 12 år. Ganska snart började jag märka skillnad i intensiteten i huvudvärken, jag började  bli varm om händerna och fötterna. Kan detta vara möjligt? Efter 10 behandlingar var jag som en ny människa, utan huvudvärk och med en pigg fungerande kropp.

Min nyfikenhet på detta område var väckt, jag gick på en del föreläsningar och ställde som jag tyckte svåra frågor. En del fick jag svar på och en del ville jag undersöka själv. När jag fick veta att en utbildning till qi-terapeut skulle starta och jag fick erbjudande om att deltaga och när penningfrågan gick att lösa anmälde jag mig direkt.

Redan efter första helgen kunde vi utföra både enklare diagnoser och behandlingar, det kändes fantastiskt.

Själv har jag arbetat inom vården i 26 år, varav 15 inom akutsjukvården och jag känner att en förändring för mig  personligen känns väldigt rätt. Jag vill arbeta med en metod gentemot människor och deras problem som känns effektivare. Samtidigt som utbildningen pågick började jag trappa ner på arbetstiden och kunde sedan ägna mig åt qi-terapin på heltid.

Egen berättelse

-SYNEN FÖRBÄTTRADES OCH JAG ÄR MYCKET FRISKARE

Karin Johansson, 40 år, konsult i projektledning på Telia, bor i Linköping

Jag har haft alla möjliga problem med min hälsa. Till exempel ständigt ont i ryggen, som jag skadat två gånger. Ena gången råkade jag ut för en olycka i gymnastiken, svanskotan sprack och jag fick inre blödningar. I ytterligare en olycka drogs musklerna av mellan skulderbladen. När jag väntade min dotter för 10 år sedan förlorade jag halva synen. På två veckor fick jag en synnedsättning från 1,0 till 0,5. Jag såg suddigt, fick grå fläckar i synfältet. Sedan försämrades synen ytterligare. När jag träffade Tom Hägg hade jag bara 0,25 i syn på vänster öga, 0,7 på höger. Man undersökte mig på alla sätt men hittade ingenting.

För sju år sedan fick jag hudcancer och opererades för det. Fyra månader senare fick jag struma. Sedan psoriasis, bråck på matstrupen  och ständiga diarréer. Levervärdena var dåliga, jag hade högt blodtryck och jag blev överviktig på grund av struman.

Det var en komplex sjukdomsbild och ingen tog helhetsansvar. Sjukvården fungerar ju inte så utan varje specialist tittar på sin lilla  bit. Den läkare som opererade min cancer var ett undantag, hon tog sig tid så att jag fick prata av mig min oro; och hon remitterade mig vidare för behandling av mina andra besvär.

Det var min mamma som hittade Tom, hon blev imponerad av att han kunde ställa diagnos på hennes sjukdom utan att veta något om henne.

Samma sak hände med mig, han hittade alla mina fel utom struman, det förklarade han med att han inte har någon mätpunkt för sköldkörteln. Han upptäckte också att jag hade problem med ögonen. Jag kände genast ett stort förtroende för honom och hans metod.

En session består av hans diagnos, en avslappnande stund på en vibrerande bänk med skön musik i hörlurar, sedan behandlar han med infrarött ljus på akupunkturpunkterna för de organ som behöver energitillförsel. Det är behagligt och man känner sig som en ny människa efteråt.

De är dessutom så omtänksamma och behagliga människor, både Tom och Solveig Hägg. De bryr sig verkligen, det betyder mycket.

När jag kom till Tom hade jag haft diarréer i två år. Efter en behandling var det ordning på min mage! Han tog itu med den ena saken efter den andra för att få min kropp i balans. Han fann att mina synbesvär hängde ihop med min dåligt fungerande lever och behandlade energin till levern. Då försvann plötsligt de grå fläckarna jag haft i synfältet. Jag gick till optikern och kollade ögonen igen – och på det öga som hag bara hade haft 0,25 i syn uppmätte man nu 0,85! Det är ju fantastiskt!

De problem jag hade med övervikten tyckte Tom jag skulle vänta med tills jag var i bättre form och hade fått ordning på allt det andra. I höstas var det dags och sedan dess har jag gått ner 17 kilo. Nu följer kroppen med, nu svarar den på bantningen på ett bra sätt.

Ryggen är bättre, allmäntillståndet är bättre. Som helhet mår jag bra och känner mig frisk. Jag rekommenderar varmt Tom Hägg. Både  hans behandlingsmetod och hans sätt som människa.

Intervjuare: Iris Kihlman, Må Bra

-TOM HÄGG BOTADE MIN SVÅRA ASTMA

Evert Gustafsson, 80 år, Örebro

Jag har i många år haft förfärliga besvär med mina lungor. Och dålig blodcirkulation. Beroende på att jag arbetat för SJ i ett gjuteri och blev utsatt för damm och rök. Jag hostade både dag och natt. Fick ständigt inhalera astmamedicin och åt mycket olika tabletter. Långa perioder har jag legat på lasarettet, en gång för lunginflammation. Två gånger har jag varit tvungen att åka ambulans till sjukhuset akut. Jag har varit mycket nära döden och fått syrgas för att överleva.

Via en svägerska hörde jag talas om Tom Hägg och hans behandlingar. Jag trodde ju inte att det skulle hjälpa men inget annat hjälpte ju heller, så jag tyckte att jag kunde pröva. Det tog ett tag innan jag märkte någon påtaglig skillnad. Första tiden fick jag också en stark klåda, det berodde troligtvis på utrensningen, allt som skulle ut ur kroppen.

Men efter att jag fått behandlingar i flera omgångar under ett par års tid kände jag mig frisk. Det var i juni -97 och sedan dess har jag inte behövt inhalera en enda gång.

Inhaleringsapparaten har jag ställt upp på hyllan. Jag tar heller inga mediciner för mina lungor och går inte på några månatliga kontroller.

Min läkare blev mycket förvånad när han såg hur bra jag blivit. Han tillkallade en läkarkollega, de undersökte mig båda två och hittade inget fel på mina lungor.

Tänk som jag varit i farten i somras. Tidigare kunde jag nästan inte göra någonting, jag blev direkt slut.

Jag är mycket nöjd med mitt liv nu.

Intervjuare: Iris Kihlman, Må Bra