Tom och Solveig Hägg lade grunden till Existens Maximum Metodiken AB 1986, då som en komplementärklinik som byggde på Toms unika metod:  Qi-terapi.

Tom insåg redan för 30 år sedan vikten av att tillsätta och balansera livsenergin  för att förbygga mot de flesta tillstånd som människor kan drabbas av, därför utvecklade Tom tillsammans med  Herman Lundqvist  Qi-terapi metoden.

Namnet Existens Maximum står för vår filosofi som Tom o Solveig har byggt upp under mer än 20 år dvs. att med våra utbildningar och hälsoprodukter erbjuda den enskilda människan  existensmaximum i sitt liv. 

Verksamheten har undan för undan vuxit och idag kan vi erbjuda våra medlemmar,  över 1000 terapeuter utspridda över hela Sverige, Skandinaviens mest moderna, exklusiva och kompletta utbildningskoncept för hälsa och friskvård.

På produktsidan representerar vi som hälsogrossist, Herba Plus AS ifrån Norge.
Herba Plus AS har utvecklat ett Norskt örtmedicinskt koncept med rötter i österländsk medicin. Alla preparaten från Herba Plus är ålagda sträng kontroll och  håller GMP standard. Recepten bygger på över 30 år erfarenheter och tillgänglig dokumenterad forskning.

I Oktober 2016 förlorade vi Tom, han är saknad av många.

Idag äger och driver Annika företaget tillsammans med Lisa som delägare. 
Det händer mycket roliga och nya saker i företaget, vi utvecklas med inriktning  att fortsätta i Toms anda: generöst och med hjärtat.